În dialog: Diana Păun &
Andrei Gavrilița
Cu prilejul finisajului expoziției Imago Mundi. Of Margins and Other Heroes, Institutul Cultural Român din Berlin și Asociația Galeria Artep invită publicul la o seară dedicată noii generații de artiști din câmpul fotografiei românești.

Diana Păun (Berlin) și Andrei Gavrilița (București) își vor prezenta parcursul artistic, reflectând asupra modului în care relația cu mentorul lor, artistul Nicu Ilfoveanu, le-a modelat înțelegerea despre fotografie și propria abordare în lucrul cu imaginea fotografică.

Dialogul va explora interese comune legate de fotografie ca formă de arhivare și reflecție asupra lumii, precum și întrebări privind materialitatea imaginii și estetica imperfecțiunii ca resursă creativă.
Prezentările și discuțiile vor avea loc în limba engleză. Marcând ultima zi a expoziției Imago Mundi, spațiul expozițional va rămâne deschis spre vizitare până la ora 21:30.

Diana-Elena Păun (n.1995) a absolvit studiile de licență și masterat în Fotografie și Imagine Dinamică la Universitatea Națională de Arte din București și și-a completat formarea cu o bursă în cadrul Kunstuniversität Linz, Austria. Lucrează cu fotografie și instalații cu obiecte site-specific pentru a crea noi medii în jurul fotografiei în spațiu. Diana se inspiră din experiențele sale zilnice ca membru al societății, din interrelaționarea umană, precum și din relația dintre oameni și natură. Este interesată de subiecte precum societatea, antropologia sinelui, amintirile colective și istoriile alternative emergente.

Andrei Gavriliță (n. 2001, Republica Moldova) este un artist vizual care lucrează cu fotografia. Practica sa se conturează prin proiecte conceptuale și documentare de lungă durată. În fotografia documentară, explorează teme precum subdezvoltarea infrastructurală, neglijența față de mediu și inegalitatea economică în peisajul urban românesc. Lucrările sale conceptuale interoghează fotografia digitală și reprezentarea în context post-fotografic, abordând subiecte precum publicitatea, lumile virtuale și mediul digital.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului „IMATERIAL sau despre materia lumilor fotografiate”, organizat de Asociația Galeria Artep și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea I/2025, aria tematică ARTE VIZUALE.
Organizat de: Asociația Galeria Artep
Proiect co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin, Universitatea de Arte G. Enescu Iași, Institutul de Cercetare Multidisciplinara în Arta (ICMA)
Parteneri media: Asociația PIN pentru Promovarea Tehnologiei și lndustriilor Creative Revista TIMPUL, Destination Iași, ASOCIAȚIA EMPOWER ARTISTS
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.