PANORAMA
EXPOZIȚIE:
Panorama
AUTOR:
Nicu Ilfoveanu
PERIOADA:
22 aprilie – 5 iunie 2021
Fotografia lui Nicu Ilfoveanu este expresia timpului care transformă. Ca niște capsule de memorie, cadrele lui redau contexte, detalii, nuanțe și emoții în care ne regăsim cu toții, dar față de care avem o percepție autentică extrem de personală.

O panoramă ce se desfășoară amplu, printr-o retrospectivă a lucrărilor din seria Steampunk Autochrome realizată între 2004 și 2008 și o nouă serie de fotografii cu aglomerări de personaje realizate în anii precedenți și produse în 2021.

„Panorama din titlu are multiple valențe. Ea surprinde privirea vizitatorului asupra lucrărilor, dintr-un unghi favorabil cuprinderii întregi, generând, la baza mediului, efectul de iluzie. Secvențialitatea lucrărilor se desfășoară atât în spațiul fizic al galeriei, cât și în ritmul fiecărui vizitator în parte. Expoziția prezintă un contrast puternic: peisajele se joacă cu percepția și bagajul nostru vizual în așa fel încât ne fac să ne întrebăm dacă un cer poate fi atât de violet; oamenii, a căror piele o putem intui împreună cu coloristica hainelor, sunt prezentați aici în tonuri de gri. Prin extragerea culorilor din fotografiile cu oameni, se pune accentul pe efectul de autochrome din fotografiile de peisaj și pe conținutul și narațiunea intuită în cele dintâi” explică Alexandra Manole, curatoarea expoziției, conceptul acestei instalații de fotografie.

IMAGINI DIN EXPOZIȚIE
LUCRĂRI